• Ocenenie

          • Náš bývalý žiak Martin Tóth získal ocenenie v ankete

            Detský čin roka 2022

            Kategória

            POMOC V RODINE

            Srdečne blahoželáme!

          • Beseda s policajtom

          • Dňa 7.2. 2023 prednášal žiakom našej školy kpt. Mgr. ŠÁNDOR Tibor z okresného riaditeľstva PZ v Dolnom Kubíne. Policajná prax upozorňuje na rôzne problémy medzi žiakmi, ktorí často krát nepoznajú trestnoprávny dosah svojho konania. Pán policajt poukázal na závažné celospoločenské problémy, kriminalitu, šikanovanie, vandalizmus, agresivitu a inú protispoločenskú činnosť. U žiakov 8. a 9. ročníka bol preventívny program zameraný na trestnoprávnu zodpovednosť. So žiakmi 5.  ročníka realizoval program Policajná akadémia, v 6. a 7. ročníku to bol preventívny program na tému Kyberšikana. 

          • Lyžiarsky kurz 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Lyžiarsky kurz 2023.

            Aj tento rok prebiehal lyžiarsky výcvik v  našom domácom stredisku Teplica. Žiaci boli rozdelení do dvoch skupín. Mali sme veľmi dobrých lyžiarov a začínajúcich lyžiarov, ktorí sa postavili na lyže prvýkrát. Bola to výborná skupina žiakov,disciplinovaná a mali dobrú spolužiačku, ktorá bola ochotná pomáhali slabším. Niektorí základy lyžovania zvládli rýchlejšie, niektorí sa museli popasovať sami so sebou, ale nakoniec sa lyžovať naučili všetci. Zaslúžia si našu pochvalu. Posledný deň sa uskutočnili preteky.

            1.miesto - Dáša Papajčíková                                1.miesto - Martin Pakos

            2,miesto - Nela Pakosová                                     2.miesto - Šimon Pakos

            3.miesto - Tímea Juriňáková                                 3.miesto  - Sebastián Pakos

            Chceme poďakovať všetkým, ktorí nám akoukoľvek cestou pomohli pri realizácií lyžiarského kurzu:

            p. R. Pakosovi, p. J. Jankolovi, p.uč. B. Jankolovej, p.uč.A. Havrilovej, p.uč. M.Turošákovej, p.uč.M.Hervayovej a p. J.Kadlubovi, ktorý nám pomáhal pri realizácii pretekov.  

            Náš obdiv a pochvalu si zaslúži žiak Alex.

             

        • Doprava, doľava.... Bezpečne do cieľa....
          • Doprava, doľava.... Bezpečne do cieľa....

          • Každoročne sa mnoho detí stáva účastníkmi dopravných nehôd na cestách, a práve dopravná výchova v rannom veku je predpokladom pre bezpečnejšie a rozumnejšie sa správanie detí v cestnej premávke. Deti sa učia bezpečne správať na cestách, či už ako chodci, cyklisti, či korčuliari. Naši žiaci z ročníkov 1. až 4. sa  na túto tému rozprávali s policajným preventistom OR PZ v Dolnom Kubíne kpt. Mgr. Tiborom Šándorom. Počas prednášky vysvetlil žiakom základné pravidlá cestnej premávky, ktoré platia pre chodcov i cyklistov, zdôraznil potrebu používania ochranných prostriedkov a reflexných prvkov. Po prednáške o dopravnej výchove nasledoval výchovný koncert. Z policajta sa stal ľudový muzikant s harmonikou v ruke, ktorý spolu s pánom učiteľom rozospieval celé hľadisko. Pomedzi piesne deti dostali niekoľko rád o zlých vlastnostiach, ktorým by sa mal človek vyvarovať, ako je vysmievanie, dôležitosť spolupráce a ďalšie. Na záver sa rozlúčil s deťmi piesňou Na Orave  dobre, na Orave zdravo. 

          • Preventívne aktivity

          • V prvom polroku tohto školského roka sa v našej škole pod záštitou Centra pedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie realizovali nasledovné aktivity : 

            V 3. ročníku v programe Emka to vie - trieda plná pohody žiaci medzi sebou posilňovali medziľudské vzťahy. 

            V 4. ročníku v programoch Druhý krok a Bezpečný internet I získavali zručnosti v troch hlavných oblastiach: empatia, regulácia emócií (napr. impulzívnosť, hnev a pod.) a riešenie konfliktov v medziľudských vzťahoch.  Prostredníctvom interaktívnych príbehov a iných interaktívnych aktivít o bezpečnom využívaní internetu si  taktiež osvojovali  základné pravidlá bezpečného a zodpovedného využívania moderných komunikačných technológií s ohľadom na vek a vývinovú úroveň detí.

            Piataci sa oboznámili so správnymi návykmi a zásadami efektívneho učenia a sebavzdelávania s cieľom uľahčenia ďalšieho štúdia. Cieľom aktivít bolo poukázať žiakom na význam vzťahov v živote človeka, s dôrazom na vzťah kamarátstva. 

            V 6. a 7. ročníku prostredníctvom programu Budovanie zdravého triedneho kolektívu sa žiaci učili medzi sebou efektívne spolupracovať, fungovať bez konfliktov, navzájom sa rešpektovať a pomáhať si.

        • Chlapci a dievčatá z jednej lavice
          • Chlapci a dievčatá z jednej lavice

          • CVČ v Trstenej každoročne organizuje súťaž pre šiestakov z okolitých škôl. Žiaci si preveria vedomostí z jednotlivých predmetov, zmerajú si sily v športových disciplínach i vo všeobecných poznatkoch. Našu školu reprezentovali žiaci Adam Havrila a Ninka Litviaková. Spomedzi 11 družstiev obsadili krásne druhé miesto! Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!