• Vyhodnotenie zberu papiera

          • 23.5 až 27.5 sa uskutočnil zber papiera. Nazbieralo sa 7660 kg papiera. Najviac nazbierali:

            1.miesto: Alex Ťapajna (6.roč.) – 858 kg

            2. miesto: Slávko Hucík (2.roč.) – 724 kg

            3. miesto: Sofia Kaníková (4.roč.) – 365 kg

            200-300 kg: Paulína Krnáčová (8.roč.), Dáša Papajčíková (6.roč.), Lukáš Dlugoš (3.roč.), Cristian Kaník (2.roč.), Karin Djobeková (8.roč.), Vanesa Dlugošová (4.roč.)

            100-200kg: Jakub Ťapajna (9.roč.), Šimon Pakos (6.roč.), Kristína Miková (5.roč.), Nela Djobeková (2.roč.), Martin Pakos (2.roč.), Patrik Hajdúk (9.roč.), Adela Turošáková (1.roč.), Adam Pakos (3.roč.), Sara Maťusová (4.roč.), Tobias Maťus (2.roč.), Sebastián Janošec (5.roč.), Ema Maťusová (7.roč.), Eva Kaníková (7.roč.), Nela Pakosová (6.roč.)

          • Plavecký výcvik

          • V týždni od 20.6. do 24.6.2022 naši tretiaci, štvrtáci a piataci úspešne absolvovali plavecký výcvik  v AquaRelax Dolný Kubín. Plavecký kurz prebiehal pod vedením skúsených inštruktorov. Žiaci s nadšením prekonávali počiatočný strach, zvládali prvé dotyky s vodou, základné techniky plávania. Tí skúsenejší zdokonaľovali svoje plavecké zručnosti. 

          • ENGLISHSTAR

          • Gratulujeme všetkým zúčastneným a ďakujeme im za krásnu reprezentáciu našej školy na celoslovenskej súťaži v anglickom jazyku !

          • Školský výlet- Oravská Lesná, Oravská priehrada

          • Prváci a druháci sa konečne dočkali zaslúženého výletu po celoročnej usilovnej práci. Pripravení, nabalení a s dobrou náladou vyrazili autobusom za poznaním. V Oravskej Lesnej nastúpili na rozprávkový vlak, ktorý ich previedol rozprávkovým lesom. Túlavé topánky ich zaviedli do Funny parku, kde vyskúšali svoju odvahu v zdolávaní prekážok. Unavení zakotvili na Oravskej priehrade, kde na nich čakala plavba loďou na Slanický ostrov. Plní zážitkov sa vrátili domov. 

          • eTwinning seminar for Primary school teachers

          • Víkend 3. - 5. 6. sa vo francúzskom Lyone niesol v znamení Multilaterálneho seminára eTwinning - eTwinning seminar for Primary school teachers organizovaného francúzskou národnou podpornou organizáciou. Na tomto seminári sa stretli učitelia  základných škôl z Bulharska, Cypru, Českej republiky, Francúzska, Nórska, Poľska, Slovenska a Španielska. Slovensko reprezentovali tri vybrané učiteľky. 

            Seminár vytvoril priestor na nájdenie európskych partnerov a vytvorenie projektu eTwinning so zámerom obnoviť motiváciu učiteľov a ich žiakov, rozvíjať samostatnosť žiakov, kreativitu, zvýšenie jazykovej úrovne, digitálne zručnosti atď. Okrem toho, že sa účastníci dozvedeli veľa o platforme eTwinning (už aj o novej platforme), ambasádori zo Španielska a Francúzska im predstavili najefektívnejšie spôsoby práce na projektoch eTwinning, používanie množstva i-tools užitočné pri realizácii projektov a spracovaní ich výsledkov.Počas seminára si všetci zúčastnení našli projektových partnerov, navrhli a naplánovali projekt, ktorý budú realizovať v budúcom školskom roku so svojimi žiakmi. Rovnako sa tu vytvorili nové medzinárodné priateľstvá.

            Sme radi a vďační, že aj naša škola mohla byť súčasťou tohto skvelého podujatia a bude súčasťou ďalšej medzinárodnej spolupráce.

            Mgr. Martina Turošáková