• Geografická olympiáda - okresné kolo

          •  Dňa 17.2.2022 sa uskutočnila geografická olympiáda. Našu školu reprezentovali dvaja žiaci. Martina Turošáková 9. roč., krorá skončila na 8. mieste a Šimon Pakos 6.roč. sa umiestnil na 4.mieste. Obidvaja boli úspešní riešitelia. Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.

        • Tvorivý dejepis
          • Tvorivý dejepis

          • V rámci opakovania jednotlivých tematických celkov si žiaci utvrdzujú učivo rôznymi aktivitami, medzi ktoré patrí aj tvorba obrazových, hmotných alebo písomných materiálov. Prostredníctvom týchto činností si žiaci zopakujú nielen svoje historické poznatky, ale trénujú aj svoju zručnosť, kreativitu či spoluprácu s inými spolužiakmi.

          • Olympijský deň

          • Olympijský deň

            Tretiaci sú veľmi súťaživí žiaci, preto sme ich potenciál využili počas Daltonského dňa s medzipredmetovými vzťahmi. Keďže momentálne prebiehajú olympijské hry v Pekingu náš školský deň sme poňali olympijsky. Tretiaci sa dozvedeli zaujímavé fakty o olympiáde, aké sú jej symboly a ako vyzerá olympijská zástava.  Získané informácie uplatnili pri plnení olympijských disciplín. V rámci mezipredmetových vzťahov na nich čakali zaujímavé úlohy. V angličtine to bol biatlon s hromadným štartom (hľadanie slov) či ABC úloha (usporiadanie slov podľa abecedy) a Busy bear crossword (tajnička športov). Na hodine slovenského jazyka mohli zúročiť získané informácie o olympiáde v disciplíne Olympijská zástavaTextová olympiáda. Tiež navštívili Slovenský olympijský dom, kde využili vedomosti zo slovenského jazyka. V matematike sa potrápili s dominom, matematickou štafetou a lyžiarskym sudoku. Na jednotlivých úlohách museli spolupracovať a vzájomne sa kontrolovať, aby získali pre svoj tím čo najviac bodov. Žiaci museli úlohy vyriešiť nielen rýchlo, ale aj správne. Na záver olympijských hier, na hodine pracovného vyučovania si vyrobili olympijskú pochodeň.

        • Dejepisná olympiáda- okresné kolo
          • Dejepisná olympiáda- okresné kolo

          • Dňa 9.2. 2022 sa uskutočnilo OK DO realizované online formou. Našu školu vo svojej kategórii reprezentovali dve žiačky 6. ročníka- Tímea Juriňáková a Daša Papajčíková. Timka sa umiestnila na peknom šiestom mieste a bola aj úspešnou riešiteľkou. Obom dievčatám ďakujeme za reprezentáciu školy!

        • Dramatizácia rozprávky (5. ročník)
          • Dramatizácia rozprávky (5. ročník)

          • Na hodinách literatúry sme sa zoznámili s rôznymi typmi rozprávok, s ich charakteristikou, znakmi. 

            Jednou z foriem rozprávok je aj ich dramatická podoba. Preto sme sa rozhodli zdramatizovať známu rozprávku O dvanástich mesiačikoch, vžiť sa do roly hercov, uplatniť nami známe zvukové vlastnosti reči, naučiť sa spolupracovať, byť zodpovední. 

            Videonahrávku uchováva naša pani učiteľka.

          • Lyžiarsky výcvik

          • Po dvoch rokoch sa nám podarilo znovu uskutočniť lyžiarsky kurz v stredisku Teplica. Lyžiarskeho kurzu  sa  zúčastnili žiaci 7. a  8. ročníka. Žiaci boli rozdelení do troch skupín. Mali sme veľmi dobrých lyžiarov a začínajúcich lyžiarov, ktorí sa postavili na lyže prvýkrát. Boli tu aj žiaci, ktorí reprezentujú Brezovicu na rôznych celoslovenských súťažiach. Niektorí žiaci základy lyžovania zvládli rýchlejšie, niektorí sa museli popasovať sami so sebou. Zaslúžia si našu pochvalu.

            Posledný deň sa uskutočnili preteky.

            7. roč.

            1.miesto - Zuzana Hajdúková                                     1. miesto - Adam Lužbeťák

            2. miesto - Ema Maťusová                                            2. miesto - Tomáš Maťus

            3. miesto -  Alexandra Bumbáková

            8. roč.                                        

            1. miesto - Karin  Djobeková                                       1. miesto - Michal Kaník

            2. miesto - Natália Rejdová                                           2. miesto - Adrián Jendrášek

            3. miesto - Ela Lužbeťáková                                         3. miesto - Lukáš Hrobár

            Chceme poďakovať všetkým, ktorí nám akoukoľvek cestou pomohli pri realizácií lyžiarskeho kurzu:

            p. R. Pakosovi, p. J. Jankolovi, p. uč. B. Jankolovej., p. uč. M. Turošákovej, p. uč. B. Dedinskej a p. J. Kadlubovi, ktorý nám pomáhal pri realizácii pretekov.  

            Náš obdiv a pochvalu si zaslúžia Klaudia Kuboleková,  Rebeka Havrilová a Marián Hucík.