• Cykloturistika

          • Na našej škole budú počas celého  školského roku prebiehať športové aktivity pre žiakov všetkých ročníkov - tzv. desaťboj.  Žiaci sa budú môcť zúčastňovať jeden deň v mesiaci rôznych športových aktivít.

            Dňa 12.9.2023  sa uskutočnila prvá aktivita a to cykloturistika. Počasie nám prialo a tak sme zvládli cestu do Teplice a Oravského hája. Náš obdiv patrí hlavne najmladším žiakom, ktorí aj napriek tomu, že trať bola dlhá a náročná, tak sa nevzdali a prišli spoločne do cieľa.

             

            ,

          • Beseda - Zdravá výživa

          • Zdravá strava by mala tvoriť základ nášho jedálnička. Čo považujeme za zdravé, alebo nezdravé nám v pondelok, 11.9.2023 vysvetlila výživová poradkyňa Ing. Bc. Lýdia Števaňáková. Prednáška a beseda bola zameraná na rozdelenie potravín do skupín, žiaci sa učili  priraďovať jednotlivé potraviny do týchto skupín, premýšľali načo nám slúži potrava a snažili sa pochopiť základné pravidlá stravovania. Starší žiaci tiež rozoberali zásady správneho stravovania, energetické fungovanie nášho tela,  riziká nadmernej konzumácie sladkostí, riziká konzumácie energetických nápojov a pod. Na záver prebehla krátka diskusia. Veríme, že táto dôležitá téma poskytla žiakom nové informácie, ktoré využijú aj v živote.