• Doprava, doľava.... Bezpečne do cieľa....
          • Doprava, doľava.... Bezpečne do cieľa....

          • Každoročne sa mnoho detí stáva účastníkmi dopravných nehôd na cestách, a práve dopravná výchova v rannom veku je predpokladom pre bezpečnejšie a rozumnejšie sa správanie detí v cestnej premávke. Deti sa učia bezpečne správať na cestách, či už ako chodci, cyklisti, či korčuliari. Naši žiaci z ročníkov 1. až 4. sa  na túto tému rozprávali s policajným preventistom OR PZ v Dolnom Kubíne kpt. Mgr. Tiborom Šándorom. Počas prednášky vysvetlil žiakom základné pravidlá cestnej premávky, ktoré platia pre chodcov i cyklistov, zdôraznil potrebu používania ochranných prostriedkov a reflexných prvkov. Po prednáške o dopravnej výchove nasledoval výchovný koncert. Z policajta sa stal ľudový muzikant s harmonikou v ruke, ktorý spolu s pánom učiteľom rozospieval celé hľadisko. Pomedzi piesne deti dostali niekoľko rád o zlých vlastnostiach, ktorým by sa mal človek vyvarovať, ako je vysmievanie, dôležitosť spolupráce a ďalšie. Na záver sa rozlúčil s deťmi piesňou Na Orave  dobre, na Orave zdravo. 

          • Preventívne aktivity

          • V prvom polroku tohto školského roka sa v našej škole pod záštitou Centra pedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie realizovali nasledovné aktivity : 

            V 3. ročníku v programe Emka to vie - trieda plná pohody žiaci medzi sebou posilňovali medziľudské vzťahy. 

            V 4. ročníku v programoch Druhý krok a Bezpečný internet I získavali zručnosti v troch hlavných oblastiach: empatia, regulácia emócií (napr. impulzívnosť, hnev a pod.) a riešenie konfliktov v medziľudských vzťahoch.  Prostredníctvom interaktívnych príbehov a iných interaktívnych aktivít o bezpečnom využívaní internetu si  taktiež osvojovali  základné pravidlá bezpečného a zodpovedného využívania moderných komunikačných technológií s ohľadom na vek a vývinovú úroveň detí.

            Piataci sa oboznámili so správnymi návykmi a zásadami efektívneho učenia a sebavzdelávania s cieľom uľahčenia ďalšieho štúdia. Cieľom aktivít bolo poukázať žiakom na význam vzťahov v živote človeka, s dôrazom na vzťah kamarátstva. 

            V 6. a 7. ročníku prostredníctvom programu Budovanie zdravého triedneho kolektívu sa žiaci učili medzi sebou efektívne spolupracovať, fungovať bez konfliktov, navzájom sa rešpektovať a pomáhať si.

        • Chlapci a dievčatá z jednej lavice
          • Chlapci a dievčatá z jednej lavice

          • CVČ v Trstenej každoročne organizuje súťaž pre šiestakov z okolitých škôl. Žiaci si preveria vedomostí z jednotlivých predmetov, zmerajú si sily v športových disciplínach i vo všeobecných poznatkoch. Našu školu reprezentovali žiaci Adam Havrila a Ninka Litviaková. Spomedzi 11 družstiev obsadili krásne druhé miesto! Gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!