• Atletický štvorboj - obvodné kolo

          • 24.5.2023

            Dňa 24.5.2023 sa uskutočnilo obvodné kolo Atletického štvorboja. Zúčastnili sa žiaci 1. - 4. ročníka. Najlepší chlapec a dievča z každého ročníka.

            Chlapci sa všetci umiestnili na 3. mieste. Dievčatá všetky na 1. mieste. okrem prváčky, ktorá sa umiestníla na 2. mieste. Všetkým účastníkom gratulujeme a držíme palce dievčatám v okresnom kole.

        • Škola v prírode - Oščadnica
          • Škola v prírode - Oščadnica

          • V dňoch 15.5. až 19.5. žiaci 2. a  3.ročníka absolvovali pobyt v Oščadnici v škole v prírode. Škola v prírode je  zážitková škola. Je jednou z najúčinnejších foriem vzdelávania a rozvoja osobnosti dieťaťa. Dobrodružstvo druhákov a tretiakov začalo 1. deň zoznamovacími aktivitami, rozdelením do tímov, výrobou vlajok a nácvikom tímového pokriku. Druhý deň začal rozcvičkou v prírode a označením izbičiek kreslenými obrázkami. Deti dostali tričká a šiltovky. Keďže počasie nám až tak neprialo po splnení si školských povinností a po dobrom obede sa žiaci zabávali v spoločenskej miestnosti. Na tretí deň sme sa vybrali na výlet do Kaštieľa v Radoli. Večer nás čakala nočná hra. Dni utekali veľmi rýchlo. Vo štvrtok po zaujímavých a zábavných hrách nasledovalo zhodnotenie tímov a rozlúčková diskotéka s  animátormi. Všetci sme boli obdarovaní krásnym diplomom a príveskom.

            Deti sa vrátili domov zrelaxované, obohatené o nové vedomosti a veselé zážitky.

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Je máj – lásky čas. S týmto mesiacom sa spája krásny sviatok – Deň matiek.
            Mama.   Pri tomto slove si každý z nás predstaví svoju mamku.
            Milú, starostlivú, ktorá prebdela nie jednu noc pri našej postieľke a ofúkla „boľačku“. Bola si to ty, mama, ktorá si nás pritúlila, zovrela v náručí, keď nám bolo ťažko.  Bola si to ty mama, ktorá si sledovala prvé naše krôčky a vedela dať slovám najkrajšiu podobu. Tvoje boli vždy najláskavejšie, plné nehy. Patrí ti za ne vrúcna vďaka a uznanie.
            Druhú májovú nedeľu si pripomíname naše mamičky a babičky a  aj tento rok sme si starostlivo pripravili program. Ďakujeme,  za to,že Vás máme.
        • Preventívne aktivity
          • Preventívne aktivity

          • V druhom polroku tohto školského roka sa v našej škole pod záštitou Centra pedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie realizovali nasledovné aktivity : 

            2. ročník - Filipkove dobrodružstvá -  žiaci si  formovali postoje vo vzťahu k návykovému a rizikovému správaniu. Sprevádzal ich príbeh Filipka, v ktorom sa cez hlavného hrdinu učili ako si počínať v Krajine zdravia, na Zlovestnom ostrove, v Tajomstve delfínov ako zachraňuje kráľa Sáma pred zlými vplyvmi.

            8. - 9. ročník - Akí sme? - žiaci si v tomto programe rozvíjali sociálne kompetencie , dozvedeli  sa viac o sebe samých, o  spolužiakoch, mali priestor rozmýšľať a diskutovať na rôzne témy.