• Geografická olympiáda

          • Dňa 12. januára našu školu reprezentoval  žiak 8. ročníka Š.Pakos na okresnom kole Geografickej olympiády. Umiestnil sa na krásnom 3. mieste. Gratulujeme

             

          • Výchovný koncert - Slovensko spieva

          • V hudobnom programe nás zabával spevák skupiny Arzén, známy tiež ako muzikálový spevák z účinkovania nielen v Mestskom divadle v Žiline, na Novej scéne v Bratislave, ale aj ako sólista SĽUKu. Vidieť sme ho mohli ako Jánošíka v muzikáli Na skle maľované alebo v muzikáloch Hamlet, Cigáni idú do neba, či Cirkus svet. V dnešnom vystúpení nám so svojim kolegom zmapovali regióny Slovenska prostredníctvom známych folklórnych piesní aj v rôznych hudobných úpravách. Celé pásmo bolo doplnené obrazovou videoprojekciou.

        • Tehlička - aktivity
          • Tehlička - aktivity

          • Dňa 7. marca sme strávili príjemné popoludnie a  priblížili sme si život detí v Južnom Sudáne rôznymi aktivitami. V bludisku sme hľadali cestu do školy, v osemsmerovke lúštili názov centra, ktoré bude podporené v tohtoročnej Tehličke, vyskúšali sme si aj africké pomenovania zvierat, kreslili sme a zároveň sme si vysvetlili čo znamenajú farby ich národnej vlajky. 

            Zároveň sme si ale pripomenuli, čo je cieľom nášho posedenia, a to zapojiť sa počas nasledujúceho týždňa do pôstnej zbierky Tehlička, ktorá bude prebiehať počas veľkej prestávky pri dolepovacom plagátiku.

            Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa v čase pôstu zrieknu niečoho a prispejú tak na dobrú vec. 

          • Teenage health - Zdravie tínedžera

          • Žiaci ôsmeho ročníka sa na hodine anglického jazyka zamýšľali nad pravidlami zdravého životného štýlu. Vety formulovali v anglickom jazyku a vytvorili tak pútavé odporúčania pre svojich rovesníkov ohľadom zdravia. 

          • Rozlúčka s Fašiangami v ŠKD.

          • Klubáci zo školského klubu detí si pripravili pre deti z materskej školy fašiangové predstavenie "Ach, basička naša" a spoločne sa rozlúčili s fašiangovím obdobím. 

          • Lyžiarsky výcvik - 1. ročník

          • 6. - 9. 2 2024

            Tento týždeň bol pre našich najmladších žiakov veľkým zážitkom. Prečo? Zúčastnili sa lyžiarskeho výcviku v lyžiarskom stredisku SKI CENTRUM BREZOVICA.  Aj keď nás počasie každý deň skúšalo, nedali  sme sa odradiť. Pod vedením skúsených inštruktorov a pani učiteľky Táničky získali výborné základy lyžovania. Tí, ktorí už vedeli lyžovať sa zdokonaľovali.  Mnohí z nich stáli na lyžiach prvýkrát vo svojom živote. Pokroky bolo vidieť každý deň. V závere výcviku si žiaci overili svoje zručnosti v slalomových  pretekoch. Prežili sme naozaj pekné chvíle v dobrom kolektíve, a preto nás  spomienky na lyžiarsky výcvik budú hriať ešte poriadne dlho.

          • Lyžiarsky výcvik

          • 29.1. 2024

            Každý rok počas zimných mesiacov poriada naša škola lyžiarsky výcvik pre našich žiakov.

            • Cieľom lyžiarskeho výcviku pre začiatočníkov a slabých lyžiarov je osvojiť si základné lyžiarske zručnosti a vedomosti na úrovni bezpečného pohybu na lyžiach v nenáročnom teréne.
            • Cieľom lyžiarskeho výcviku pre pokročilých lyžiarov je zdokonaliť sa v lyžiarskej technike a zvládnuť základy carvingového lyžovania.
            • Pravidlá správania sa na zjazdovkách, pravidlá jazdy na vleku.

            Posledný deň  sa ako každý rok koná tzv. „jazda zručnosti (preteky) , v ktorých predvedli žiaci  svoje lyžiarske schopnosti a zručnosti. 

            Výsledky:

            Dievčatá                                                                                       Chlapci:

            1.miesto - Nina Litviaková                                                          1.miesto - Matúš Kaník

            2.miesto - Kristína Miková                                                          2. miesto  - LukášHucík

            3.miesto - Sofia Kaníková                                                           3.miesto -  Adam Havrila

            Blahoželáme 

            Vďaka patrí všetkým zúčastneným 

          • Školský ples

          • piatok 26.1.2024 sme oslávili fašiangové obdobie zábavou na našom 9. školskom plese. O hudbu sa staral DJ J. Ťapajna a o dobrú náladu všetci zúčastnení žiaci a p.učiteľky. Program nám spestrili rôznými súťažami žiaci 8.roč. Mnohí odchádzali z plesu s boľavými nohami od tancovania, ale aj s peknými tombolami, ktoré nám venovali sponzori:

            Obecný úrad Brezovica 

            RaR Jankola

            zlatníctvo p.M. Hrobárová

            Affinage Turošák

            StarekTransport

            Alianz p.S. Hlinová

            Šiki

            Pemol Lieskovan

            p. J. Jendrášek

            p. E. Šinálová

            p. M. Lužbeťáková

            p. L. Hucíková

            p. A.Papajčíková

            p.M. Hajdúková

            p. Hajdučík

            p. Kuboleková

            p.M. Kaníková

            p.uč. Havrilová

            p.uč. Harmatová

            p.uč. Jankolová B.

            p.uč. Jankolová T.

            p.uč. Turošáková

             

             

             

        • Preventívne skupinové aktivity a programy
          • Preventívne skupinové aktivity a programy

          • V spolupráci s CPP v Tvrdošíne sme v 1. polroku tohto školského roka realizovali nasledovné akktivity:

            1. a 2. ročník - Emka to vie a trieda plná pohody - žiaci si  prostredníctvom videí, rozprávok, hier, zážitkových aktivít osvojovali, ako sa chrániť pred agresívnym správaním a šikanovaním. Učili sa dodržiavať pravidlá, rozvíjali prosociálne správanie a učili sa spolupracovať v skupinách.

            2. ročník - Filipkove dobrodružstvá - v tomto programe sa žiaci učili formovať postoje vo vzťahu k návykovému a rizikovému správaniu.

            3. - 4. ročník - Bezpečný internet 1 - žiaci sa učili prostredníctvom interaktívnych príbehov bezpečne využívať internet s ohľadom na ich vek.

            6. ročník - Bezpečný internet 2 - cieľom bolo naučiť žiakov používať moderné technológie bezpečne a zodpovedne, zdôrazniť možnosti ako sa chrániť pred ohrozeniami a kam sa obrátiť na pomoc.

            7. ročník - Vplyv médií-  žiaci rozvíjali sociálne kompetencie, cielene zamerané na uvedomenie si vplyvu médií na životný štýl.